Sobota, 20 kwietnia 2024

english deutsch italian
Godło Polskinazwa KCEKlogo szkoły

KCEK > Galeria zdjęć > Wszystkie galerie >

To jest nieaktualna wersja strony. Aby zobaczyć aktualne informacje, przejdź na kcek.pl

Warzywno-owocowy zawrót głowy - zajęcia kulinarne Little Chef

Na kilku kolejnych zajęciach Little Chef, z racji że za oknami rządzi jesień, przygotowywaliśmy dania i desery z wykorzystaniem owoców i warzyw. Pierwszym specjałem przyrządzonym przez młodych szefów kuchni były parówki w cieście francuskim podane z sałatką składającą się ze świeżych warzyw, których nie brakuje o tej porze roku. Dla osłodzenia dni, podczas gdy za oknami szaro-buro, a za kołnierze wciąż wpadają krople chłodnego deszczu, na naszych zajęciach zagościły uwielbiane przez wszystkich owoce, również te pochodzące z nieco cieplejszych części globu. Podaliśmy je w formie szaszłyków oblanych czekoladą, która poprawia humor nawet podczas jesiennych wieczorów. Podczas kolejnych zajęć wróciliśmy znów do warzyw – dzieci zrobiły kolorową sałatkę jarzynową, a tydzień później pyszne tortille z kurczakiem i warzywami. Wrzesień i październik były więc miesiącami, podczas których mali kucharze nie tylko poznali różne warzywa, ale nauczyli się, że mogą one smakować wyśmienicie w wielu postaciach!

Drymel Agata

Data wydarzenia: 20 września 2016 r.

Wsparcie i współpraca